Auguro a tutti voi un felice Ferragosto con una zuppiera di acquacotta Maremmana,ottima da mangiare fredda in questa giornata speciale e in allegra compagnia di amici e parenti.
Ingredienti:
pane toscano raffermo
cipolle
sedano
pomodori maturi freschi o pelati
concentrato di pomodoro
olio extravergine di oliva
salt & pepper to taste
grated cheese (Parmesan or pecorino)
meat extract eggs if you like ....
and of course ... water
Fry with plenty of onions and celery, when they are wilted, add the tomatoes into small pieces and let go of everything until it is well insaporito.Se the sauce very clear add a teaspoon of concentrato.Far boil again and extend it by keeping in mind that water must be liquid as a soup, because you'll use to soak the flavor pane.Lasciare still continue to cook slowly. Season with salt and pepper according to your taste and add if you like the nut carne.Nel meantime slice the bread into thin slices Tuscan bread is used ... but it's also great that field or some type of bread that can be good and not very tasty slice with flour or flavorings particolari.Il our bread is silly, that is, without salt, but our typical seasonings, enhance the sapore.Prima of "soup" that is acquacotta pour over the bread, break the eggs directly into the broth that is having the last boil or break up the remaining half and dip them whole (shelled of course) or to consider a whole for each diner to lay the last layer ... this depends on how you like presentarla.Adagiare le fette del pane sul fondo della zuppiera,bagnare bene con l'acquacotta, poi una bella spolverata di formaggio e di nuovo altre fette di pane, alternando gli ingredienti fino al loro esaurimento.Farla riposare prima di servirla ,è buonissima anche fredda soprattutto d'estate e se avanza...ripassata nella padella di ferro è uno schianto!!!
Vi ricordo che in questi giorni al mio paese, Bagnore,frazione di Santa Fiora(GR),sul Monte Amiata si svolge la famosa sagra dell' acquacotta ,dove si possono gustare anche altre specialità tipiche della montagna e della nostra regione.Se vi trovate da these parts ... really worth it to stop ...
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